[Sidefx-houdini-list] OpenGL ROP with transparency?

Craig Hoffman craigleehoffman at aol.com
Fri Nov 22 19:22:35 EST 2013


Yes- I started with UVQuickshade (and no material) and it didn't work properly in the OpenGL ROP- though it works fine in the GL Viewer.

The help doc for the OpenGL ROP said the Medium and High transparency settings only work with an assigned shader so that is why I tried the shaders.

-Craig


-----Original Message-----
From: Mark Alexander <malexander at sidefx.com>
To: craigleehoffman <craigleehoffman at aol.com>
Cc: sidefx-houdini-list <sidefx-houdini-list at sidefx.com>; Alex Czetwertynski <disciple1 at gmail.com>
Sent: Fri, Nov 22, 2013 4:14 pm
Subject: Re: [Sidefx-houdini-list] OpenGL ROP with transparency?



It might be something specific with the shader, as UVQuickshade with 
some transparent textures, object level materials and a test of multiple 
materials via Material SOPs works for me.

Incidentally, the GL renderer setting only works in hython/hbatch. 
Otherwise it uses the same renderer setting as Houdini is currently running.

If you'd like to submit a bug with the hip file that would help in 
tracking the problem down.


On 11/22/2013 05:51 PM, Alex Czetwertynski wrote:
> I have had that issue since h12... I remember the person I was working with
> filled a ticket with support, but it seems like it never got fixed.

This was fixed in June in 12.5.437, and in H13 too.

Cheers,
M.

>   On Nov 22, 2013 4:31 PM, "Craig Hoffman" <craigleehoffman at aol.com> wrote:
>
>>
>>
>> Anyone know if the OpenGL ROP with Transparency turned on is busted in
>> H13?  (I am running H.13.0.237)
>>
>> I have a ribbon of geometry with the 'Constant' and "Mantra Surface
>> Builder" material applied to it with a translucent texture. It looks fine
>> in the GL view and renders as expected with Mantra, but when I try to do
>> the OpenGL ROP I can't seem to get the texture to show up at all when I
>> have 'Transparency' checked (in any of the quality settings and any of the
>> "GL Renderer" settings).  Turning it 'off' results in the ribbon showing
>> with
>>
>> I have tried various combinations of Transparency and "GL Renderer"
>> settings, (as well as other settings), etc. with no luck.  When I turn off
>> "Transparency" the ribbon shows up, but with solid opacity no transparency.
>>
>> It seems weird that the OpenGL view works fine, but the ROP doesn't.  Any
>> ideas?
>>
>> Thanks,
>> Craig
>>
>> _______________________________________________
>> Sidefx-houdini-list mailing list
>> Sidefx-houdini-list at sidefx.com
>> https://lists.sidefx.com:443/mailman/listinfo/sidefx-houdini-list
>>
> _______________________________________________
> Sidefx-houdini-list mailing list
> Sidefx-houdini-list at sidefx.com
> https://lists.sidefx.com:443/mailman/listinfo/sidefx-houdini-list
>


 



More information about the Sidefx-houdini-list mailing list