[Sidefx-houdini-list] Smoke sim "resetting"

Alex Czetwertynski disciple1 at gmail.com
Fri Oct 14 19:11:46 EDT 2011


This is just "off the shelf" as it were.
I'm using the default Billowy Smoke shader, haven't touched any of the rest field parms.
I'm testing it with the wispy smoke shader, which seems to be working fine so far, so I think I must have messed something up in the default billowy smoke shader.

On Oct 14, 2011, at 4:08 PM, Gene Dreitser wrote:

> Are you using the pyro shader to render your volumes?
> 
> Are you exporting two rest fields (rest & and rest2)?  Do the 'reset' (don't have houdini in front of me - kinda taking a stab in the dark) settings match from the sim to the shader?
> 
> IIRC, the default smoke object/smoke solver combo only export a single rest field - while the pyro shader expects two.
> 
> Or maybe, i'm crazy ;)
> 
> Cheers,
> 
> G
> 
> 
> 
> ----- Original Message -----
> From: Alex Czetwertynski <disciple1 at gmail.com>
> To: sidefx-houdini-list at sidefx.com
> Cc: 
> Sent: Friday, October 14, 2011 6:13:14 PM
> Subject: [Sidefx-houdini-list] Smoke sim "resetting"
> 
> Hello
> I have a smoke sim that I tweaked a bit on the shader level, making it look a bit more abstract, definitely not photoreal.  My current issue is that it renders fine over a certain amount of frames, and then "resets" somehow, as if the whole simulation had jumped a few frames.  I checked that my noise offset was turned off, but maybe it should be turned on?
> 
> I can post a render if this description does not make sense
> 
> Thanks
> Alex
> _______________________________________________
> Sidefx-houdini-list mailing list
> Sidefx-houdini-list at sidefx.com
> https://lists.sidefx.com:443/mailman/listinfo/sidefx-houdini-list
> 
> _______________________________________________
> Sidefx-houdini-list mailing list
> Sidefx-houdini-list at sidefx.com
> https://lists.sidefx.com:443/mailman/listinfo/sidefx-houdini-list




More information about the Sidefx-houdini-list mailing list